A szövetségről


A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 1989-ben alakult, taglétszáma a kezdeti időszak óta jelentősen megnőtt; az egész ország területéről újabb és újabb szakképzett, hivatalos igazolvánnyal és legtöbb esetben diplomával rendelkező idegenvezető csatlakozik tagjaink sorába.Idegenvezetést Magyarországon csak hivatalos idegenvezetői igazolvánnyal és kitűzővel rendelkező személy folytathat.Jogosulatlan idegenvezetés esetén a MKEH pénzbírságot szab ki. A MISZ tagjai a szakmai törvények szerint dolgoznak, érvényes idegenvezetői igazolvánnyal rendelkeznek. A hozzánk forduló érdeklődők részére igényes munkát végző, magasan képzett idegenvezetőket tudunk ajánlani.

Jelenleg mintegy 30 különböző:

- angol, arab, bolgár, cseh, dán, eszperantó, finn, francia, görög, héber, holland, horvát, indonéz, japán, kínai, lengyel, litván, magyar, német, norvég, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, szlovák, török, ukrán -

nyelven beszélő idegenvezetőnk van, akik közül sokan – többféle képesítés birtokában – fordítást, tolmácsolást és nyelvtanítást is vállalnak. Vannak, akik saját gépkocsival is rendelkeznek és vezetnek, sőt, néhányan saját autót, kisbuszt is fel tudnak ajánlani az idegenvezetés, városnézés alkalmára. A szövetség kiemelt feladatának tekinti, hogy tagjai részére munka-lehetőségeket felkutasson, továbbítson. A MISZ tagok körleveleket kapnak a szakma és a szövetség legfrissebb híreiről, és részt vehetnek a szövetség és a szakma ügyeivel foglalkozó éves közgyűlésen, ahol javaslataikkal is előmozdíthatják a munkájukat akadályozó gondok megoldását, tapasztalataikat kicserélik és megvitatják a továbbképzési lehetőségeket. Szövetségünk az oktatás országos nyilvántartását és a vizsgakövetelmények egységesítését, valamint a továbbképzés megszervezését kiemelten fontosnak tartja és ennek érdekében javaslatokat tesz a szakmai vezetésnek.

Részt veszünk az évente megrendezett Utazás Kiállításon.

A nap 24 órájában fogadjuk elektronikus leveleiket, telefonhívásaikat, és a legrövidebb határidőn belül intézzük megbízásaikat.

Elérhetőségeinket lásd a „Kapcsolatfelvétel” menüpontban.